-
Priprema40 min
Sastojci
Koraci
U veću zdjelu poredajte tanki sloj patlidžana a zatim malo posolite, nastavite slagati na ovaj način dok ne potrošite sav patlidžan.
Na kraju sve prelijte sirćetom i pritisnite nečim teškim. Ostavite da tako stoji 24 sata.
Nakon 24 sata patlidžan će pustiti dosta vode, u ovom trenutku morate ih dobro stisnuti između ruku kako biste uklonili višak vode.
Dobro ocijeđene patlidžane rasporedite na čistu kuhinjsku krpu i ostavite da se suše 1 h ili više.
Uzmite sterilne tegle, nalijte malo maslinovog ulja, pa poredajte sloj patlidžana i začinte origanom i bijelim lukom.
Nastavite slagati ovako u slojevima dok ne napunute teglu.
Na kraju obilno prelijte uljem, stavite mrežicu i zatvorite teglu.
Patlidžani u ulju će biti spremni za posluživanje nakon otprilike mjesec dana.
Patlidžan u ulju
Sastojci
Follow The Directions
U veću zdjelu poredajte tanki sloj patlidžana a zatim malo posolite, nastavite slagati na ovaj način dok ne potrošite sav patlidžan.
Na kraju sve prelijte sirćetom i pritisnite nečim teškim. Ostavite da tako stoji 24 sata.
Nakon 24 sata patlidžan će pustiti dosta vode, u ovom trenutku morate ih dobro stisnuti između ruku kako biste uklonili višak vode.
Dobro ocijeđene patlidžane rasporedite na čistu kuhinjsku krpu i ostavite da se suše 1 h ili više.
Uzmite sterilne tegle, nalijte malo maslinovog ulja, pa poredajte sloj patlidžana i začinte origanom i bijelim lukom.
Nastavite slagati ovako u slojevima dok ne napunute teglu.
Na kraju obilno prelijte uljem, stavite mrežicu i zatvorite teglu.
Patlidžani u ulju će biti spremni za posluživanje nakon otprilike mjesec dana.
Ocijeni